هدف پژوهش حاضر بازاندیشی در ساختار مدارس:طراحی و تایید مدل خلاقیت محور برای آموزش ابتدایی بود. پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت محتوایی کیفی – کمی میباشد. در فاز کیفی برای بدست آوردن دادهها از مصاحبه ساختارمند استفاده شد و نتایج بدست آمده با استفاده از روش اشتراوس و کوربین در قالب کدهای باز، محوری و انتخابی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در مرحله کمی، دادهها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس نتایج کیفی گردآوری شده و برای تجزیه و تحلیل از روش مدل معادلات ساختاری (حداقل مربعات جزئی استفاده) شد. جامعه آماری بخش کیفی سرگروههای درسی و معلمان سرآمد استان اردبیل در سال تحصیلی 1403-1402 بودند که تا دستیابی به اشباع نظری و با روش نمونهگیری هدفمند 12 نفر انتخاب شدند. جامعه آماری بخش کمی نیز کلیه معلمان زن و مرد شاغل در ناحیه یک اردبیل به تعداد 1070 نفر اردبیل بودند که بر اساس فرمول کوکران 320 نفر با روش نمونهگیری خوشهای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند.نتایج حاکی از آن است که در مرحله کیفی 71 کد باز، 17 کد محوری و 6 کد انتخابی به دست آمده و مشخص شد که الگوی مدرسه خلاق تحت تاثیر مقولههای آموزش و توسعه حرفهای، برنامهریزی و طراحی درسی، فرهنگ خلاقانه، توسعه خودکار آمدی، عوامل خانوادگی، عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، کالبد آموزشی، فعالیتهای یاددهی یادگیری، تکنولوژی آموزشی، ارتباط با جامعه، سازمان مثبت گرا، ترویج پژوهش قرار دارد. همچنین طبق نتایج مرحله کمی تمام مولفههای با مقوله خود رابط مثبت و معناداری دارد.
foroghi soha F, Khalegkhah A, Moeinikia M. Rethinking School Structure: Designing and Validating a Creativity-Based Model for Primary Education. 3 2024; 2 (73) URL: http://isoedmag.ir/article-1-441-fa.html
فروغی سوها فردین، زاهد بابلان عادل، خالق خواه علی، معینی کیا مهدی. بازاندیشی در ساختار مدارس: طراحی و تایید مدل خلاقیت محور برای آموزش ابتدایی. 1. 1403; 2 (73)