این پژوهش به بررسی نقش تعارض منافع بر کارآمدی و حکمرانی مطلوب در نظام آموزش و پرورش شهر ارومیه میپردازد. تعارض منافع، که زمانی رخ میدهد که منافع فردی یا گروهی با مسئولیتهای اجتماعی یا حرفهای تداخل پیدا میکند، میتواند تأثیرات منفی بر تصمیمگیریها و شفافیت سازمانها بگذارد. در نظام آموزش و پرورش، این پدیده میتواند به کاهش کیفیت خدمات آموزشی، فساد، نابرابریهای آموزشی و تضعیف اعتماد عمومی منجر شود. پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل ساختاری و نرمافزار میکمک به شناسایی پیشرانهای اصلی حکمرانی مطلوب و روابط تأثیرگذاری و تأثیرپذیری میان این عوامل پرداخته است. نتایج نشان میدهد که متغیرهایی مانند "اعتماد اجتماعی" و "شفافیت در اجرای سیاستها" بهعنوان پیشرانهای استراتژیک و مستقل، نقش کلیدی در شکلگیری حکمرانی مطلوب دارند. همچنین، تقویت متغیرهایی مانند "مشارکت جمعی" و "افزایش تعاملات اجتماعی" میتواند به تحقق حکمرانی بهتر کمک کند. این پژوهش بر لزوم توجه به شفافیت، پاسخگویی و اصلاحات مدیریتی در سیستم آموزش و پرورش تأکید دارد و پیشنهاد میکند که سیاستگذاران با تقویت شفافیت و مدیریت تعارض منافع، به بهبود حکمرانی این نظام کمک کنند.
Ranjdoost S, Ghazipour N, Hasanzadeh A, Bodaghi H. The role of conflict of interest on efficiency and good governance in education. 3 2024; 2 (73) URL: http://isoedmag.ir/article-1-439-fa.html
رنجدوست شهرام، قاضیپور نعیمه، حسن زاده اشرف، بداقی حکیمه. نقش تعارض منافع بر کارامدی و حکمرانی مطلوب در آموزش و پرورش. 1. 1403; 2 (73)